Μαυρίδου Αθηνά

Η Μαυρίδου Αθηνά αποφοίτησε από το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έκτοτε έχει εργασθεί με παιδιά και εφήβους σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Σήμερα, εκτός του «Παίξε Γέλασε» εργάζεται και στο Ειδικό Σχολείο Αγίου Νικολάου όντας υπεύθυνη σε παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές και Νοητική Υστέρηση. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει εκπαίδευση σε μαθησιακές δεξιότητες παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία) και οργάνωση μελέτης σε παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΦ, ΔΕΠ-Υ).

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει επιμορφωθεί σε θέματα Ειδικής Αγωγής καθώς και στην Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών σύμφωνα με τη μέθοδο Μαυροειδή. Η εκπαίδευσή της περιλαμβάνει σεμινάρια σχετικά με τις Αναπτυξιακές Διαταραχές και τις αρχές του TEACHH (σύστημα οργάνωσης χώρου και χρόνου) καθώς και την κινησιοπαιδαγωγική μέθοδο Sherborne.

Τις παραπάνω γνώσεις της εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια και σε ομαδικά προγράμματα, στα οποία συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια παιδιών χρησιμοποιώντας το παιχνίδι ως κύριο μέσο.

Κινησιοπαιδαγωγική Μέθοδος Sherborne: Η μέθοδος Sherborne δίνει ίση έμφαση στην ανάπτυξη των σωματικών ικανοτήτων όσο και στην ανάπτυξη της ικανότητας δημιουργίας θετικών σχέσεων με άλλους μέσω κοινών κινητικών εμπειριών. (www.sherborne-association.org.uk)

Μεθοδολογία Μαυροειδή: Το Πρόγραμμα Διάγνωσης και Θεραπείας της Δυσλεξίας και των Μαθησιακών Δυσκολιών της Ασημίνας Μαυροειδή έχει εφαρμοστεί επί σειρά ετών σε μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, βασίζεται σε ειδική Μεθοδολογία, που το μεγαλύτερο μέρος της, έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά. Η χρησιμοποιούμενη Μεθοδολογία, έχει εφαρμοσθεί στη θεραπεία δεκάδων παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η Μεθοδολογία χρησιμοποιεί αρχές και τεχνικές από διαφορετικές και συναφείς επιστήμες, όπως Γνωστική Ψυχολογία, Παιδαγωγική, Κειμενο- Γλωσσολογία, Ψυχο- Γλωσσολογία και Φιλολογία. Η Μεθοδολογία αυτή επιβάλλει μεθοδολογικά πρότυπα στην Αποκατάσταση, που μόνο ο ξεχωριστός τρόπος σκέψης των μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες ή Δυσλεξία υπαγορεύει. (www.assimimavro.gr)

TEACHH: Το TEACCH (μεταφράζεται “Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας”) αποτελεί ένα πρόγραμμα εναλλακτικής εκπαίδευσης, για παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, που ενσωματώνει παρεμβάσεις σε περιβάλλον, ημερήσιο πρόγραμμα και αντικείμενο εργασίας, και επικοινωνία (www.teachh.com)