
Η Άννα Μπροκάκη έχει πτυχίο Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εθνικού Ιδρύματος Πατρών, από το 2006. Έκτοτε έχει εργαστεί ως λογοθεραπεύτρια και ως επόπτρια λογοθεραπείας σε ιδιωτικά κέντρα στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με παιδιά και ενήλικες καθώς και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου με ενήλικες.
Έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων για τον τραυλισμό και τη δυσφαγία. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί σε παρεμβάσεις που αφορούν Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΦ, ΔΕΠ-Υ κ.α.) και είναι κάτοχος πιστοποίησης γνώσης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille.
Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει παιδιά με καθυστέρηση λόγου, τραυλισμό, δυσφαγία, αναπτυξιακές διαταραχές και σύνδρομα. Ακόμη, έχει εργαστεί με παιδιά με νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες, αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, SLI (Ειδική Γλωσσική Διαταραχή) και δυσπραξία. Τέλος, έχει ασχοληθεί με την αποκατάσταση σε ενήλικες έπειτα από ΚΕΚ (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) και εγκεφαλικά.
Χρησιμοποιεί εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας όπως το P.E.C.S., προγράμματα όπως το TEACCH, οι Kοινωνικές Iστορίες κ.α.
PECS: Το PECS μεταφράζεται ως «Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων». Είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα επικοινωνίας που βασίζεται στην ανταλλαγή πληροφοριών μέσω εικόνων. Πρόκειται δηλαδή για ένα πρόγραμμα επικοινωνίας, που επιτρέπει σε παιδιά και ενήλικες με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος και άλλες διαταραχές επικοινωνίας χωρίς λειτουργικό ή κοινωνικά αποδεκτό λόγο, να αρχίσουν να επικοινωνούν. (www.pecs-greece.com)
Γραφή Braille: είναι ένα απτικό σύστημα ανάγνωσης και γραφής στο οποίο ανάγλυφες κουκκίδες αντικαθιστούν τα γράμματα του αλφάβητου κι έτσι βοηθούν τα παιδιά και τους ενήλικες με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιούν το γραπτό λόγο.
Κοινωνικές ιστορίες: χρησιμοποιούνται κυρίως στην εκπαίδευση παιδιών με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και σύνδρομο Asperger. Μέσα από την κοινωνική ιστορία παρουσιάζουμε καταστάσεις στο παιδί με αναπτυξιακή δυσκολία και περνάμε μηνύματα που μπορεί καλύτερα να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει. (http://www.autismdikepsy.gr/el/page/intervention/social-stories/)