Χαρωνίτη Πόπη

Η Χαρωνίτη Πόπη έχει πτυχίο λογοθεραπείας από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εθνικό ίδρυμα Πατρών. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, εργάστηκε σε Κέντρο Λογοθεραπείας και Ακοολογίας στην Πάτρα με παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές, αρθρωτικές και φωνολογικές δυσκολίες, δυσπραξία, καθυστέρηση λόγου και ομιλίας και παιδιά με βαρηκοΐα.

Σήμερα εργάζεται παράλληλα στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου με ενήλικες με Αναπτυξιακές Διαταραχές και Νοητική Υστέρηση. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει ενασχόληση με παιδιά τυπικής ανάπτυξης με δυσκολίες στο λόγο και την ομιλία και παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΑΦ, ΔΕΠ-Υ ).

Η σεμιναριακή της εκπαίδευση περιλαμβάνει επιμορφώσεις σε θέματα τραυλισμού, διαταραχές φωνής και Αναπτυξιακές Διαταραχές ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει συνέδρια σχετικά με τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Τέλος, έχει εκπαιδευτεί στην Κινησιοπαιδαγωγική Μέθοδο Sherborne, την οποία εφαρμόζει τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά προγράμματα ενώ κατέχει πιστοποίηση στις παιδιατρικές πρώτες βοήθειες.

Κινησιοπαιδαγωγική Μέθοδος Sherborne: Η μέθοδος Sherborne δίνει ίση έμφαση στην ανάπτυξη των σωματικών ικανοτήτων όσο και στην ανάπτυξη της ικανότητας δημιουργίας θετικών σχέσεων με άλλους μέσω κοινών κινητικών εμπειριών. (www.sherborne-association.org.uk)