Τα αγαπημένα μας βιβλία για παιδιά και όχι μόνο…

Τα βιβλία μας μαθαίνουν, μας διασκεδάζουν, μας ανοίγουν πόρτες… Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που είναι σήμερα 23 Απριλίου σας προτείνουμε τα αγαπημένα μας βιβλία για παιδιά και όχι μόνο… Ελπίζουμε να τα απολαύσετε όπως κι εμείς! Καλή ανάγνωση!!

Μαθαίνω για τη σεξουαλικότητα- Εκδόσεις Susaeta

image001

Ένα βιβλίο για τα παιδιά που εξηγεί με εικόνες πως λειτουργεί το σώμα τους και εξηγεί τις αλλαγές στα σώματα των προσώπων του οικείου περιβάλλοντός τους

Με το ένα και το δύο- Παμπουδή Παυλίνα, Εκδόσεις Κέδρος

image002

Ένα παραμύθι με ομοιοκαταληξία που βοηθά με τη ρυθμικότητα και το μέγεθος του κειμένου του, τα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Τι στην ευχή να κάνεις αν χάσεις κάποιον που αγαπάς;- Τρέβορ Ρομέιν, Εκδόσεις Κέδρος

image003Ένα βιβλίο που περιγράφει τα έντονα συναισθήματα ενός παιδιού όταν πεθαίνει κάποιος που αγαπά και προτείνει τρόπους για να διαχειριστούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Το μεγάλο βιβλίο των παιχνιδιών- Εκδόσεις Άγκυρα

image004

Ένα βιβλίο για το παιχνίδι πιστεύουμε πως είναι πάντα χρήσιμο καθώς μας δίνει νέες ιδέες, μας θυμίζει παιχνίδια που έχουμε ξεχάσει και μας δίνει εργαλεία να αναπτύξουμε τις δεξιότητες μας. Το παιχνίδι εξάλλου είναι το μέσο με το οποίο μαθαίνουμε, διασκεδάζουμε και επικοινωνούμε ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή την καταγωγή μας!!!!

Τα 88 ντολμαδάκια- Τριβιζάς Ευγένιος, Εκδόσεις Καλέντης

image005

Ένα διαφορετικό βιβλίο στο οποίο το παιδί αποφασίζει πως θα συνεχιστεί και πως θα τελειώσει η ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει ξανά και ξανά το βιβλίο δίνοντάς του ένα διαφορετικό τέλος κάθε φορά.

Μίλησε μου για το πάρκο/ για το σπίτι/ για το σχολείο/ για την εξοχή – Εκδόσεις Διεθνές Κέντρο Βιβλίου

image006

Μια σειρά βιβλίων με εικόνες για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με τα βιβλία αυτά μπορούμε να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο των παιδιών και να βελτιώσουμε τον περιγραφικό τους λόγο.

Μάντεψε πόσο σ’ αγαπώ- Mcbratney Sam, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

image007

Πρόκειται για μια ιστορία που εξελίσσεται ανάμεσα σε δυο λαγουδάκια που προσπαθούν να βρουν τρόπο να μετρήσουν την αγάπη που έχουν το ένα για το άλλο και τελικά ανακαλύπτουν ότι η πραγματική αγάπη δεν έχει όρια

Ο γαργαληστής- Μπασλάμ Δημήτρης, Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός

image008

Ο Γαργαληστής είναι ένας ασυνήθιστος ληστής: εισβάλλει στα παιδικά δωμάτια αλλά δεν κλέβει χρήματα ή άλλα τιμαλφή μα, αντιθέτως, κλέβει το παιδικό γέλιο από τα παιδιά που το έχουνε μπόλικο, το εγκλωβίζει σε ένα μπουκαλάκι και με τη βοήθεια της θείας του της Πελαγίας, μετατρέπει τα γέλια σε άρωμα και τα μοιράζει στα παιδιά που δεν έχουνε καθόλου γέλιο! Ένα εξαιρετικό βιβλίο με υπέροχα τραγούδια!

Το Αυγό- Βακιρτζή Εύα, Εκδόσεις Πατάκη

image010

Ένα παραμύθι για τον Βίκτωρα που είναι λίγο διαφορετικός από τα άλλα παιδάκια αλλά με την βοήθεια της δασκάλας του καταφέρνει να ξεπεράσει τις δυσκολίες του και να ανοίξει χαραμάδες στο σκληρό του τσόφλι. Η Εύα Βακιρτζή έγραψε ένα βιβλίο για παιδιά στο οποίο τους γνωρίζει το φαινόμενο του αυτισμού.

Το κάτι άλλο- Κάθριν Κέιβ, εκδόσεις Πατάκη

image012

Το Κάτι Άλλο προσπαθεί με κάθε τρόπο να μοιάσει με τους άλλους. Αλλά, ότι κι αν κάνει, το μόνο που καταφέρνει είναι να δείξει πόσο διαφέρει από αυτούς. Τότε εμφανίζεται το Κατιτί και του ζητάει να γίνουν φίλοι. Αλλά το Κάτι Άλλο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το Κατιτί τού μοιάζει σε κάτι. Μια ιστορία που μας μαθαίνει πώς να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα

Περιπέτεια στο Μουσείο Σχηματοτέχνης. Ιστορία για Σχηματοφάγους Μάγους 1-Νίκη Δεληκανάκη

image013

Ένα βιβλίο για να γνωρίσουν τα παιδιά κάθε ηλικίας τα γεωμετρικά σχήματα, να φανταστούν, να σκεφτούν και να διασκεδάσουν.